dimarts, 25 de novembre del 2008

Aplicació didàctica de les PDI

Les PDI, són les pissarres digitals interactives que tots ja coneixem. Aquestes ens donen un ampli ventall d'avantatges en comparació amb la pissarra de guix.
L'objectiu és utilitzar les noves teconologies a l'aula per crear un ambient més dinàmic i potenciar un millor aprenentatge i corregir la mancança d'atenció a classe. Aquestes pissarres les podem trobar en escoles tan públiques com privades.

En aquest video podem veure com imparteixen dues classes i ens enumeren algunes de les avantatges que tenen a l'hora de fer les classes amb les PDI.


dimecres, 19 de novembre del 2008

Mapa conceptual gràcies a Cmap tools

Ahir vam conèixer un nou programa CmapTools.
Aquest programa és per confeccionar mapes conceptuals de forma ràpida i fàcil; a més té un avantatge molt interessant, a l'hora de relacionar un concepte amb un altre mitjançant una fletxa, es pot escriure un connector al mig d'aquesta .

Al següent link us adjunto el resultat del meu mapa conceptual, en el qual es pot clicar ens uns quadrats que hi ha sota dels noms de les pàgines webs, aquests quadrats són enllaços cap aquella pàgina:
http://grups.blanquerna.url.edu/ntae-1d/carlotald/mapainternet2.html

dimarts, 18 de novembre del 2008

Resum i comentari de la conferència (Blogs)

El passat 12 de novembre, a l'auditori de la universitat, va venir una professora del CEIP Drassanes a donar-nos una conferència sobre els blogs, l'Anna Pérez.

Abans d'entrar a explicar els blogs educatius ens va fer una introducció per situar-nos en el món d'Internet.
Primer va parlar d'Internet, que significa accedir a un món multimèdia i audiovisual, és un món que ha anat evolucionant cap a la comunicació a través del sentits. A continuació va explicar que fa uns anys van inventar la Web 1.0, que era un tipus de web estàtica amb documents que mai s'actualitzaven i els continguts dirigits a la navegació (HTML i GIF); ara funcionem amb Web 2.0 (evolució de Web 1.0), en aquesta podem crear continguts perquè tots som usuaris, per exemple: Blogger, Ebay, Youtube, Skype, Facebook, Fotolog, etc. Web 2.0 es centra en la comunicació, en l'usuari, ja que produeix un canvi constant de la informació.

Els blocs estan arreu del món i ens permeten fer xarxa, ja que ens podem anar comunicant a través de comentaris. També han anat evolucionant, com per exemple, els "posts" (una notícia en un bloc) ara van acompanyats de fotografies, de galeries d'imatges, de videos i d'audio.
Amb això ens va fer veure que són molt útils, tant per l'ús personal, l'ús professional, com per penjar una activitat feta a l'escola i ser comentada per altres escoles o nens que els hi hagi agradat, etc.
Mentres continuava parlant dels blocs va definir que és el wiki, un lloc web, on les seves pàgines web poden ser editades per molts voluntaris a través del navegador web i els usuaris poden crear, modificar o esborrar un mateix text que comparteixen i, els bloglines, programa que permet tenir tots els blos d'interés en un sol bloc.


-La conferència al principi la vaig trobar interessant, quan explicava les diferents webs, que era exactament un blog i alguna definició més, però quan va començar a endinsar-se en els blogs de la seva escola, el tipus d'activitats que feien(escrits, videos i "radio") com i perquè les feien, qui els hi contestava en aquell post, etc. se'm va començar a fer pesat i és allò que sense voler desconnectar desconnectes, és a dir, sents però realment no escoltes, a la que deia alguna definició si que l'agafava com la de les wikis però es va fer una mica pesat.
Recomanaria per un altre vegada fer-la més curta, de manera que no fos tan repetitiva.

El meu treball de JClic

Setmanes abans de realitzar el treball, vam dedicar una sessió per veure com funcionava i quin tipus d'activitats es podien crear, per això vam estar jugant a diferents jocs.
La sessió següent, ja la vam dedicar a tocar tots els formats que hi havien per després poder realitzar les nostres activitats (el treball). Havien de constar quatre activitats, incloent so i imatges. És un treball que comporta unes hores per tal de fer-ho bé.

















La veritat, és que ha sigut un treball interessant de realitzar sobretot per sapiguer com funciona ja que, com a futurs mestres els hi podem crear moltíssimes activitats diferents de manera que, així puguin aprendre alhora que passar-s'ho bé.

Les meves activitats tracten diferents temes, és a dir, tracten d'animals, esports, fruites, matemàtiques i lletres.
He posat una activitat de relacionar imatges amb la paraula, un altre de parelles i un parell de puzzles per exercitar l'enginy, una sopa de lletres, també un parell de matemàtiques que també s'han de relacionar però abans pensar-se la resposta i finalment un de relacionar però amb so.

Han estat pensat per Primària, sobre tot per cicle inicial i pujant el nivell fins a cicle mitjà. La idea de les meves activitats és poder fer-les el més ràpid possible per això tampoc les he fet molt difícils ja que així, els puc potenciar a fer-ne més i també pujant el grau de dificultat.

Un cop acabat el projecte el teniem que publicar a Internet, i en aquest enllaç trobareu el meu: http://grups.blanquerna.url.edu/ntae-1d/carlotald/Jclic.htm

dilluns, 17 de novembre del 2008

"Facebook triunfa en el Parlament"

Avui, a La Vanguardia, he trobat una petita columna que m'ha sobtat sobre unes persones en concret que són usuàries de la pàgina Facebook.

"Facebook no sólo tiene éxito entre los más jóvenes. El Parlament de Catalunya es buena fuente de usuarios entre diputados y periodistas. El Presidente de la cámara, Ernest Benach (ERC), es uno de los más populares, con 2646 amigos, a distancia del portavoz del PSC, Miquel Iceta (862); del ex presidente del PP, Daniel Sirera (584), o del diptado de CiU Felip Puig (515). Incluso existe el "Grupo de apoyo al coche del presidente del Parlament de Catalunya" ilustrado con la fotografía de un Audi A8 y que tiene 119 miembros. Recientemente, CiU pidió a sus diputados que evitaran el uso de Facebook durante las sesiones."

La majoria pensem que Facebook, és al igual que el Fotolog, Hi5, Metroflog, MySpace, etc. una pàgina d'ús per a la joventut perquè no ens imaginem a un pare o mare penjant fotografies i comentant-les per una web; però, com últimament estem veient hi han milers i milers de persones en xarxa i de tot arreu del món.

Fa poc es va donar el cas d'un treballador de 21 anys a Sydney, que un dia va agafar la baixa perquè no es trobava bé i va enviar-li un e-mail al superior dient que estava malalt, però en realitat estava cansat per haver sortir de festa el dia anterior. Llavors el superior que el tenia entre els amics de Faceobook va veure això: ...no va a ir a trabajar, a la mierda. Todavía estoy de resaca. ¡Toma baja laboral!. (Diari, El País)

Doncs, al igual que aquesta notícia, m'ha fet gràcia la que he publicat avui ja que, són polítics els que dispossen de Facebook, on moltes de persones els han agregat com a "amics" i es poden comunicar amb ells.

diumenge, 9 de novembre del 2008

La neu ja està aquí!


Aquest cap de setmana han obert unes poques pistes de la massella, cosa molt estranya que a 8 de novembre comencin a obrir ja que l'últim any no va haver-hi molta neu!
Amb les temperatures que estem tenint sembla ser que aquest any tots aquells amants de la neu podran gaudir de les pistes del Pirineu català en molt bones condicions. També m'ha arribat informació de que aquest cap de setmana vinent ja obriran totes les pistes de la massella si tot continua així de bé!
Així que a tots aquells que els hi agrada tant anar a esquiar, ja poden anar treien tot el material, que la temporada ja és aquí!

diumenge, 2 de novembre del 2008

Street view de google


"Street View" és un nou servei que fa que poguem passejar per una ciutat des de la pantalla de l'ordinador. Actualment podem "passejar" per les ciutats de Madrid, Barcelona, Sevilla i València mitjançant fotos a peu de carrer que es poden rotar 360 graus.

Això ha estat possible gràcies a uns cotxes que van anar fotografiant les principals avingudes d'aquestes ciutats mitjançant una càmera que treia fotografies de 360 graus. D'aquesta manera podem rotar la imatge en qualsevol direcció i veure la ciutat com si estiguéssim allà. També hi ha l'opció de realitzar un recorregut virtual.

En teoria totes les cares que apareixen en aquesta eina de Google han sigut 100% difuminades, però veritablement no és així, ja que he pogut llegir en articles de "La Vanguardia" de persones que han demandat a Google per no respectar el dret a la intimitat de vianants i vehicles. El que si que és cert, és que si han gravat imatges inapropiades directament s'eliminen.

Aquí us deixo una eina més que pot ser útil per si teniu interès de visitar algunes d'aquestes grans ciutats!