dijous, 4 de desembre del 2008

3 de desembre- Dia Internacional de les persones amb discapacitat















Al 1983, l'Assamblea General de les Nacions Unides va declarar el“Deceni de les Nacions Unides pels Impedits", ho van crear perquè es tinguessin en compte a totes aquelles persones que tenien algun tipus de discapacitat i poguessin gaudir de les igualtats de drets que tenien les demés persones, considerades "normals" i al 1992 va passar a anomenar-ho Dia Internacional de les persones amb discapacitat.

Cada any és celebra el Dia Internacional de les persones amb discapacitat. Té com objecte sensibilitzar l'opinió pública sobre les qüestions relacionades amb la discapacitat i mobilitzar el recolzament sobre la dignitat, els drets i el benestar de les persones amb discapacitat, per garantir la seva efectiva participació en el desenvolupament social, accés igualitari al món laboral, educació, salut i protecció social.

Penjo això, perquè els que no fan el magisteri d'educació especial, poguin veure que tenen sempre que tenir en compte a totes les persones, sempre que pensin en fer una activitat han de pensar en tothom i un cop amb el "tothom" amb persones amb el seu nom i cognom.

dimarts, 25 de novembre del 2008

Aplicació didàctica de les PDI

Les PDI, són les pissarres digitals interactives que tots ja coneixem. Aquestes ens donen un ampli ventall d'avantatges en comparació amb la pissarra de guix.
L'objectiu és utilitzar les noves teconologies a l'aula per crear un ambient més dinàmic i potenciar un millor aprenentatge i corregir la mancança d'atenció a classe. Aquestes pissarres les podem trobar en escoles tan públiques com privades.

En aquest video podem veure com imparteixen dues classes i ens enumeren algunes de les avantatges que tenen a l'hora de fer les classes amb les PDI.


dimecres, 19 de novembre del 2008

Mapa conceptual gràcies a Cmap tools

Ahir vam conèixer un nou programa CmapTools.
Aquest programa és per confeccionar mapes conceptuals de forma ràpida i fàcil; a més té un avantatge molt interessant, a l'hora de relacionar un concepte amb un altre mitjançant una fletxa, es pot escriure un connector al mig d'aquesta .

Al següent link us adjunto el resultat del meu mapa conceptual, en el qual es pot clicar ens uns quadrats que hi ha sota dels noms de les pàgines webs, aquests quadrats són enllaços cap aquella pàgina:
http://grups.blanquerna.url.edu/ntae-1d/carlotald/mapainternet2.html

dimarts, 18 de novembre del 2008

Resum i comentari de la conferència (Blogs)

El passat 12 de novembre, a l'auditori de la universitat, va venir una professora del CEIP Drassanes a donar-nos una conferència sobre els blogs, l'Anna Pérez.

Abans d'entrar a explicar els blogs educatius ens va fer una introducció per situar-nos en el món d'Internet.
Primer va parlar d'Internet, que significa accedir a un món multimèdia i audiovisual, és un món que ha anat evolucionant cap a la comunicació a través del sentits. A continuació va explicar que fa uns anys van inventar la Web 1.0, que era un tipus de web estàtica amb documents que mai s'actualitzaven i els continguts dirigits a la navegació (HTML i GIF); ara funcionem amb Web 2.0 (evolució de Web 1.0), en aquesta podem crear continguts perquè tots som usuaris, per exemple: Blogger, Ebay, Youtube, Skype, Facebook, Fotolog, etc. Web 2.0 es centra en la comunicació, en l'usuari, ja que produeix un canvi constant de la informació.

Els blocs estan arreu del món i ens permeten fer xarxa, ja que ens podem anar comunicant a través de comentaris. També han anat evolucionant, com per exemple, els "posts" (una notícia en un bloc) ara van acompanyats de fotografies, de galeries d'imatges, de videos i d'audio.
Amb això ens va fer veure que són molt útils, tant per l'ús personal, l'ús professional, com per penjar una activitat feta a l'escola i ser comentada per altres escoles o nens que els hi hagi agradat, etc.
Mentres continuava parlant dels blocs va definir que és el wiki, un lloc web, on les seves pàgines web poden ser editades per molts voluntaris a través del navegador web i els usuaris poden crear, modificar o esborrar un mateix text que comparteixen i, els bloglines, programa que permet tenir tots els blos d'interés en un sol bloc.


-La conferència al principi la vaig trobar interessant, quan explicava les diferents webs, que era exactament un blog i alguna definició més, però quan va començar a endinsar-se en els blogs de la seva escola, el tipus d'activitats que feien(escrits, videos i "radio") com i perquè les feien, qui els hi contestava en aquell post, etc. se'm va començar a fer pesat i és allò que sense voler desconnectar desconnectes, és a dir, sents però realment no escoltes, a la que deia alguna definició si que l'agafava com la de les wikis però es va fer una mica pesat.
Recomanaria per un altre vegada fer-la més curta, de manera que no fos tan repetitiva.

El meu treball de JClic

Setmanes abans de realitzar el treball, vam dedicar una sessió per veure com funcionava i quin tipus d'activitats es podien crear, per això vam estar jugant a diferents jocs.
La sessió següent, ja la vam dedicar a tocar tots els formats que hi havien per després poder realitzar les nostres activitats (el treball). Havien de constar quatre activitats, incloent so i imatges. És un treball que comporta unes hores per tal de fer-ho bé.

















La veritat, és que ha sigut un treball interessant de realitzar sobretot per sapiguer com funciona ja que, com a futurs mestres els hi podem crear moltíssimes activitats diferents de manera que, així puguin aprendre alhora que passar-s'ho bé.

Les meves activitats tracten diferents temes, és a dir, tracten d'animals, esports, fruites, matemàtiques i lletres.
He posat una activitat de relacionar imatges amb la paraula, un altre de parelles i un parell de puzzles per exercitar l'enginy, una sopa de lletres, també un parell de matemàtiques que també s'han de relacionar però abans pensar-se la resposta i finalment un de relacionar però amb so.

Han estat pensat per Primària, sobre tot per cicle inicial i pujant el nivell fins a cicle mitjà. La idea de les meves activitats és poder fer-les el més ràpid possible per això tampoc les he fet molt difícils ja que així, els puc potenciar a fer-ne més i també pujant el grau de dificultat.

Un cop acabat el projecte el teniem que publicar a Internet, i en aquest enllaç trobareu el meu: http://grups.blanquerna.url.edu/ntae-1d/carlotald/Jclic.htm

dilluns, 17 de novembre del 2008

"Facebook triunfa en el Parlament"

Avui, a La Vanguardia, he trobat una petita columna que m'ha sobtat sobre unes persones en concret que són usuàries de la pàgina Facebook.

"Facebook no sólo tiene éxito entre los más jóvenes. El Parlament de Catalunya es buena fuente de usuarios entre diputados y periodistas. El Presidente de la cámara, Ernest Benach (ERC), es uno de los más populares, con 2646 amigos, a distancia del portavoz del PSC, Miquel Iceta (862); del ex presidente del PP, Daniel Sirera (584), o del diptado de CiU Felip Puig (515). Incluso existe el "Grupo de apoyo al coche del presidente del Parlament de Catalunya" ilustrado con la fotografía de un Audi A8 y que tiene 119 miembros. Recientemente, CiU pidió a sus diputados que evitaran el uso de Facebook durante las sesiones."

La majoria pensem que Facebook, és al igual que el Fotolog, Hi5, Metroflog, MySpace, etc. una pàgina d'ús per a la joventut perquè no ens imaginem a un pare o mare penjant fotografies i comentant-les per una web; però, com últimament estem veient hi han milers i milers de persones en xarxa i de tot arreu del món.

Fa poc es va donar el cas d'un treballador de 21 anys a Sydney, que un dia va agafar la baixa perquè no es trobava bé i va enviar-li un e-mail al superior dient que estava malalt, però en realitat estava cansat per haver sortir de festa el dia anterior. Llavors el superior que el tenia entre els amics de Faceobook va veure això: ...no va a ir a trabajar, a la mierda. Todavía estoy de resaca. ¡Toma baja laboral!. (Diari, El País)

Doncs, al igual que aquesta notícia, m'ha fet gràcia la que he publicat avui ja que, són polítics els que dispossen de Facebook, on moltes de persones els han agregat com a "amics" i es poden comunicar amb ells.

diumenge, 9 de novembre del 2008

La neu ja està aquí!


Aquest cap de setmana han obert unes poques pistes de la massella, cosa molt estranya que a 8 de novembre comencin a obrir ja que l'últim any no va haver-hi molta neu!
Amb les temperatures que estem tenint sembla ser que aquest any tots aquells amants de la neu podran gaudir de les pistes del Pirineu català en molt bones condicions. També m'ha arribat informació de que aquest cap de setmana vinent ja obriran totes les pistes de la massella si tot continua així de bé!
Així que a tots aquells que els hi agrada tant anar a esquiar, ja poden anar treien tot el material, que la temporada ja és aquí!

diumenge, 2 de novembre del 2008

Street view de google


"Street View" és un nou servei que fa que poguem passejar per una ciutat des de la pantalla de l'ordinador. Actualment podem "passejar" per les ciutats de Madrid, Barcelona, Sevilla i València mitjançant fotos a peu de carrer que es poden rotar 360 graus.

Això ha estat possible gràcies a uns cotxes que van anar fotografiant les principals avingudes d'aquestes ciutats mitjançant una càmera que treia fotografies de 360 graus. D'aquesta manera podem rotar la imatge en qualsevol direcció i veure la ciutat com si estiguéssim allà. També hi ha l'opció de realitzar un recorregut virtual.

En teoria totes les cares que apareixen en aquesta eina de Google han sigut 100% difuminades, però veritablement no és així, ja que he pogut llegir en articles de "La Vanguardia" de persones que han demandat a Google per no respectar el dret a la intimitat de vianants i vehicles. El que si que és cert, és que si han gravat imatges inapropiades directament s'eliminen.

Aquí us deixo una eina més que pot ser útil per si teniu interès de visitar algunes d'aquestes grans ciutats!

dissabte, 25 d’octubre del 2008

Creen la primera biblioteca escolar digital a la red amb 1.500 enllaços

Fullejant el diari he trobat una notícia interessant, a més ara estem parlant a classe d'innovacions i a sobre relacionades amb l'educació com és aquesta notícia.

El Centre Internacional de Tecnologies Avançades (CITA) de Peñaranda de Bracamonte (Salamanca) ha creat la primera biblioteca escolar digital de la red, en la que se recullen més de 1.500 enllaços i informacions relacionades amb les diferents etapes educatives.

Es tracta d'un projecte innovador dirigit als tres vèrtexs de l'àmbit educatiu: els alumnes, els professors i els pares.

A través de la direcció www.bibliotecaescolardigital.es els usuaris trobaràn una pàgina fàcil d'utilitzar on podràn cercar informació de totes les matèries que hi ha en el sistema educatiu actual, des de Primària fins la ESO o el Batxillerat.

Aquesta biblioteca escolar digital l'anomenen "BED"

A més ofereix molts d'enllaços amb altres web en les que podem ampliar la informació.

L'accès a la pàgina es gratuït, l'usuari pot subscriure's en la mateixa i rebrà periòdicament informació sobre novetats i la posibilitat d'aportar noves idees o recomenar enllaços. També existeix una secció d'articles d'interés i la possibilitat de penjar en la biblioteca artcles propis o d'altres autors que es consideren positius per al funcionament de la BED.

Així que, si sabeu d'algú tan mestres, pares, gent que estudii magisteri i germans que necessiten sapiguer alguna cosa aquí tenen una nova eina de treball. Espero que us hagi sigut útil aquest missatge!

diumenge, 19 d’octubre del 2008

TELEVISORS QUE GASTEN MENYS!

-En plena crisi econòmica, arriben al mercat aparells LCD que rebaixen fins un 70 per cent el consum elèctric.

L'última generació del televisors plans presenten uns models que rebaixen el consum. Totes les grans marques tenen algun model de baix consum. Per exemple, LG té un televisor anomenat LCD Scarlet que redueix fins un 69,5%. Toshiba en té que consumeixen un 30% i els últims de Panasonic i Samsung també redueixen el consum. Finalment, Sharp té una LCD de 26 pulgades que funciona amb energia solar, encara no està a la venta però el secret està en que consumeix una tercera part dels actuals models.

El sistema d'estalvi es basa en logaritmes que, a través d'un sensor de l'aparell, analitzen la il·luminació ambiental i ajusten paràmetres com el contrast i intensitat del color negre. El màxim estalvi es produeix per la nit, quan es mira la televisió amb la llum apagada.

L'objectiu de rebaixar el consum es general. El que s'estalvia en una casa no sembla molts diners però comptant amb tots els aparells que es tenen si.

Així que si us voleu comprar un nou televisor, aquí us he deixat una mica d'informació sobre el nou sistema i les marques que presenten aquests models.

diumenge, 12 d’octubre del 2008

" LA ERA TÁCTIL" plantejament de la tecnologia del futur.

Aquest és un article de la Vanguardia, en el qual afirmen que la tecnologia aposta per les pantalles que es manipulen només amb els dits. Existeixen varius sistemes de pantalles tàctils però no tots estan pensats per la seva utilització amb els dits.
El director del Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya, Juan José Fàbregas diu que la pantalla tàctil fa que la relació de l’usuari amb la màquina sigui més còmode, més natural, que aprentant botons.
Personalment, això que diu el Sr. Fàbregas trobo que actualment com estem acostumats als ordinadors amb els seus teclats i els seus ratolins no ens és gens prescindible tenir aquest tipus de tecnologia; en canvi, per als més petits sí que és una manera de que puguin aprendre més ràpid ja que és més fàcil d’utilitzar i també de fer més ràpid la feina, si en una hora farien cinc exercicis d’aquesta manera en poden fer deu. És més dinàmic i atractiu.
Un altre tipus de sistema de pantalla tàctic, són els mòbils. En aquest terreny si que potser és més pràctic, ja que n’hi ha mòbils que tenen el teclat molt petit i es difícil d’escriure, en canvi, ens els últims models que estem veien són amb tecles tàctils grans, que es poden veure i tocar fàcilment. Un exemple d’això seria el Iphone.
El problema amb la tecnologia és que quan surten els últims models, ja siguin mòbils, televisions, càmeres, ordinadors, etc. són molt cars i haurien de fer-ho més a l’abast de tothom, pensant també que poden tenir problemes psicomotrius, o problemes de vista i amb això els hi facilita, etc. d'altre banda a mida que van sortin més i més nous, amb potser només amb la diferencia d'un any baixen bastant els preus, però encara així potser no és suficient per tothom.

Un dels motius pel qual he agafat aquest articles, és perquè justament estem parlant a classe dels ordinadors tàctils en les aules. Volia pegar l'enllaç però la pàgina de la Vanguardia hi ha dies que no deixa obrir-la, per si ho voleu buscar és del Dimecres 8 d'octubre, secció "Tendencias".

dissabte, 4 d’octubre del 2008

Fotografia retocada



He agafat aquesta fotografia perquè en versió original és molt maca de colors, però al final he acabat posant-la amb tonalitats de grisos. Jo no sóc molt partidària de retocar les fotografies, a dir veritat, no les retoco mai perquè una bona fotografia per mi és la que està ben feta i no retocada; amb això no estic dient que jo en faci de bones.
El fer una classe dedicada a això ho he trobat interessant perquè jo mai m’hagués posat a fer-ho, però penso que és una pèrdua de temps. Vaig dedicar a fer aquest muntatge dues hores ben bé del divendres i avui l’he acabat perquè em vaig saturar.

He retocat aquesta fotografia amb el programa Gimp:

Primer he anat a l’icona on hi ha un cúter, allà he posat les mides de 175:200 i a continuació he clicat dues vegades i es retalla. Un cop amb les mides he començat a “jugar” amb els filtres, però me passat molta estona perquè no sabia per què servia cada efecte ja que és la primera vegada que ho toco; finalment he decidit desaturar amb l’opció de claritat, això es troba a colors i fa que quedi aquest color grisenc. També he anat a posteritzar (reduir el número de colors) i per últim he anat a decorador i he difuminat el borde amb ombres.

Finalment he guardat la imatge, alhora que s’està guardant surt un requadre on posa qualitat, es baixa i d’aquesta manera es guanya espai i la imatge no perd quasi resolució. Sinó sortís aquest requadre també hi ha un altre manera de fer-ho, a imatge, poses escalar i es redueix igualment el número de píxels.

dimarts, 30 de setembre del 2008

Per què serveix el bloc?

Aquest és un bloc per treballar l'assignatura de Noves tecnologies aplicades a l'educació, en el qual podem afegir continguts que siguin interessants per millorar l'educació i alhora els professors també faran el mateix en un bloc en el que podem comentar. Sempre és possible sumar propostes a les ja existents, ja que si millorem l'educació, millorem el futur de tots. A més, el fet d'anar fent noves tecnologies és necessari per fer un món més pràctic i còmode.

Els bloc d'altres usuaris ens serveixen per embellir coneixements que ja tenim i per conèixer d'altres. Llegint altres bloc també ens serveix per fixar-nos en l'ús que fan de la llengua, és a dir, per enriquir el nostre lèxic i alhora per veure la cohesió i coherència dels textos; ja que en un futur serem mestres i hem de sapiguer parlar i escriure amb perfecció.

dimecres, 24 de setembre del 2008

Auto-retrat

Primer de tot vull afirmar que les noves tecnologies és un fenomen que sempre m'ha anat sorprenen. A vegades em paro a pensar en què no hi ha res que no estigui ja inventat però això no és cert, si més no cada any surten aparells nous o d'altres que ja existeixen però que són més manejables, com poden ser els moltíssims tipus de telèfons mòbils que han anat fent fins al dia d'avui.
Entre els milers d'invents que ha anat fent l'home al llarg de la història el que més m'ha impactat sempre ha sigut l'ordinador, ja que és útil per totes les edats, tant per aprendre com per treballar.
Sempre he pensat que si és posés a la classe una videocàmara enfocada a la pissarra i al professor alhora, seria molt interessant per tal que cada alumne quan acabés la classes es pogués emportar en un CD la classe impartida pel professor i, quan estigués a casa podria tornar a sentir i a veure tota la classe. Això milloraria l'atenció de l'alumne a classe ja que podria estar tot el temps prestant atenció al professor i no es distrauria escrivint els apunts i, a l'arribar a casa si tingués dubtes seria molt còmode anar a l'ordinador, ficar el CD i sentir la classe sencera o aquella part que li interessés més revisar.